Kommunikációs tréningek

Módszertanunkban lovaink és kutyáink nem vesznek figyelembe semmilyen szocializációs tényezőt, udvariassági formát, csupán tisztán megmutatják, hogy számukra a kommunikátor érdekes vagy sem, illetve, hogy mitől válhatnak érdekessé non-verbális jelei és mitől színes verbalitása tartalomtól függetlenül.

Tapasztalataink alapján észleltük, hogy a kutyákkal, vagy lovakkal való kommunikáció tisztasága és egyértelműsége segítség az emberi hatékony társalgáshoz.
Tisztán megfigyelhető általuk, mitől válik érdekessé egy beszélő, hogyan hat a másik félre non-verbális kommunikációja, meddig képes fenntartani a figyelmet és természetesen mit tesz a másik fél érzelmeivel?
Mindent, amit teszünk, kommunikál. Minden, ami vagyunk, üzen. Üzen saját magunknak és üzen a külvilágnak. Üzenetünket kommunikáljuk tudatosan és tudattalan egyaránt. Tesszük ezt, ha magunk vagyunk gondolatainkkal, és tesszük ezt egymás között.

A kommunikáció segítségével kel életre minden, emberi kapcsolatok, üzletek, mesék, történetek, élmények. A kommunikáció minden területét az életünknek átszövi. Talán az egyetlen olyan „eszköz” az életünkben, amely mindig, minden helyzetben jelen van működésünk során. És ha jelen van, akkor minden esetben befolyásolja is a magamról, másokról, és a világról kialakult képemet. Ugyanígy a másokban kialakult benyomást rólunk, magunkról.

Tréningjeinken fejest ugrunk a kommunikáció hatalmas világába, és saját élményen keresztül mutatjuk be, hogy a hatékony kommunikáció mennyiben, és hogyan járul hozzá, ahhoz, hogy tudatosabban működjünk, és olvassuk a minket körülvevő jeleket, amelyek kommunikálnak. Mindezt vidáman, nagyon jó hangulatban és olyan szűrőn keresztül, ami nem mutat valótlant, a lovak szűrőjén.